- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הפניקס חברה לביטטוח בע"מ ואח' נ' נסרה ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
56213-02-12
1.5.2013 |
|
בפני : אבי כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
: 1. עומר נסרה 2. מטיילי קדימה הסעים בע"מ 3. מגדל חברה לביטוח בע"משלושתם |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפניי תביעת כספית עיקרית של התובעת ע"ס 21,208 ₪ בגין נזקי רכב-רכוש בתאונת דרכים מיום 9.12.11, וכן תביעה כספית שכנגד של הנתבעת 2 ע"ס 5,560 ש"ח. התביעה העיקרית והתביעה שכנגד נתבררו בסדר דין מהיר.
ביום 30.4.13 נערכה בפניי ישיבה מקדמית, שבה נשמעו כל ראיות כל הצדדים ושבסופה ויתרו הצדדים על סיכום טענותיהם, הגם שטענו לפרוטוקול מס' נקודות מרכזיות במעמדותיהם.
התובעת בתביעה העיקרית
מדובר בתביעת תחלוף (שיבוב) עפ"י סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א – 1981, כלומר תביעה שבה נכנסה חברת הביטוח התובעת בנעלי המבוטח שלה (הניזוק הישיר), לאחר ששילמה לו תגמולי ביטוח בגין התאונה מושא התביעה עפ"י חוזה הביטוח שביניהם, והגישה, לאחר שזכות הפיצוי בנזיקין של המבוטח כנגד הנתבעים המזיקים עברה אליה כאמור, את תביעת הנזיקין הכספית שבנדון.
התובעת בתביעה שכנגד (הנתבעת 2)
מדובר בתביעה של בעלת הרכב הניזוק בתאונה, התובעת פיצוי, כבעלת הרכב הניזוק, על כל נזקי הרכוש שנגרמו לרכב ולה בתאונה.
הרכבים המעורבים בתאונה
בתאונה מעורבים 2 רכבים:
רכב התובעת – מכונית פרטית מתוצרת פורד (להלן – "הפרטית").
רכב הנתבעים – אוטובוס מתוצרת וולוו (להלן – "האוטובוס").
יצוין כי בכתב התביעה נרשם, בטעות, שרכב הנתבעים הינו משאית, אך הכל הסכימו והעידו שמדובר באוטובוס, ולכן גם פס"ד זה יתייחס לאוטובוס.
מקום התרחשות התאונה: צומת בסמוך לאזור התעשייה בתל-מונד.
הצדדים הציגו גרסות שונות לנסיבות התרחשות התאונה.
המחלוקת בין הצדדים ממוקדת בשאלת אחריות הנתבעים בנזיקין לתאונה, כאשר במישור הנזק ושיעורו אין, למעשה, מחלוקת, והנתבעים גם לא הציגו חוות דעת שמאי נגדית לחוות דעת השמאי מטעם התובעת שצורפה לכתב התביעה ואף לא ביקשו לחקור את השמאי מטעם התובעת. שיעור הנזק הנתבע מוחזק אפוא להיות בלתי שנוי במחלוקת.
גרסת התובעת באשר לנסיבות התרחשות התאונה
מהודעות נהגת הפרטית לתובעת ולמשטרה עולה, כי גרסתה היא, שבמהלך פניית הפרטית שמאלה בצומת, פגע בה האוטובוס מאחור. עפ"י הגרסה, עובר לתאונה האוטובוס נסע אחרי הפרטית, בנתיבה ובכיוון נסיעתה.
גרסת הנתבעים באשר לנסיבות התרחשות התאונה
מהודעות נהג האוטובוס לנתבעת 3 ולמשטרה עולה, כי גרסתו היא, שהפרטית נסעה עובר לתאונה בנתיב מקביל מימין לאוטובוס (בנתיב נפרד מהנתיב בו נסע האוטובוס) ואז לפתע סטתה הפרטית שמאלה לעבר הנתיב בו נסע האוטובוס, ונכנסה מלפני האוטובוס, תוך חסימת האוטובוס, ובשל כך האוטובוס התנגש בפרטית מאחור, לא לפני שניסה להסיט ימינה את האוטובוס בניסיון למנוע התנגשות בפרטית.
הראיות שהציגו הצדדים
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
